Sosyal Medya

Resim - Foto - Sanat

Ara Güler’e vefa gecesi düzenlendi

Üsküdar Belediyesi, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler için ‘Ara Güler’e Vefa Gecesi’ adlı program düzenledi. Vefa gecesine fotoğraf sanatçıları ve foto muhabirleriyle birlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Ãœsküdar Belediyesi, 89 yaşındaki fotoÄŸraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler için BaÄŸlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde ‘Ara Güler'e Vefa Gecesi' isimli program düzenledi.Vefa gecesine CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Ãœsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Ara Güler'in yanı sıra çok sayıda fotoÄŸraf sanatçısı ve vatandaÅŸlar katıldı. Programın açılışında Ara Güler'in hayatının anlatıldığı belgesel salonda büyük beÄŸeni topladı. Gecede konuÅŸan ünlü fotoÄŸraf sanatçısı Ara Gürel ise kalabalığı gördüğü için çok heyecanlandığını söyledi.

“ANI YAKALAMAK USTALIK İŞİDÄ°R”

Program kapsamında konuÅŸma yapan CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, “Foto muhabirliÄŸi tarihe düşürmek, tarihi kayıt etmek, o anı yakalamak aslında bizim medeniyetimizin çok önemli deÄŸerlerinden bir tanesine atıfta bulunuyor, ama bunun ne kadar farkındayız bilmiyorum. O anı yakalamak hakikaten ustalık iÅŸi. O an fotoÄŸraf karelerinde donduÄŸu an, bu tarihi bir an olabilir, yoÄŸurtçunun bir anı olabilir, 1952'de olabilir, 1998'de olabilir, 2018'de olabilir ama o an öyle bir ÅŸeydir ki sizin, bizim irademiz dışında bir ÅŸeydir. O an gelir size adeta ben geldim der ve alıcısı açık olan kiÅŸi sanatçı, fotoÄŸrafçı her kimse o anı yakalar” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“BÄ°R FOTOÄžRAF ASLA BÄ°R KARE GÖRÃœNTÃœ DEĞİLDÄ°R”

Gecenin tarihe bir yolculuk olduÄŸunu belirten Ãœsküdar Belediyesi BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, “Kıymetli büyüğümüz Ara Güler'in onlarca yıllık emeÄŸi bir fotoÄŸrafın asla sadece bir kare görüntüden ibaret olmadığını bize hatırlatır. Onun objektifinden yansıyanlar bazen yorgun bir ÅŸehri, bazen çetin bir mücadeleyi, bazen tükenmez bir umudu ve bazen de sadece mutluluÄŸu anlatır. Bu akÅŸam sizlerle tarihe bir yolculuk yapmak üzere sizlerleyiz” dedi.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.